Årets kunstner 2022

Dette års Jazz kunstværk er tegnet af den lokale kunstner Allan Hytholm.

www.hytholmkeramik.dk

Allan er keramiker og modellør som kan se tilbage på et liv med keramik.
Han har levet professionelt af sin kunst fra 1972 hvor han fik sit eget værksted. Allan blev uddannet på den kongelige påselænsfabriks udviklingsafdeling i tiden 1962 – 1967 hvor han blev tildelt sølvmedalje for sit afgangsprojekt.
Allan Hytholm elsker at arbejde med ler og har stadig rigtig mange ideer. Hans udtryksform har selvfølgelig ændret sig igennem alle de år. I dag arbejder Allan med stærke farver og alt hvad han laver bliver hånddekoreret. Han er let genkendelig på sine specielle profiler todelte ansigter på vaser, krukker og figurer. Allan Hytholm er meget dygtig til at modellere og det kommer tydelig til udstryg i hans forskellige værker.
Han har lavet flere udsmykningsopgaver i ind og udland, erhvervspriser, kirkeudsmykninger og utallige unika arbejder. I forbindelsen med åbningen af Egedal kommunens nye rådhus 17.11.2014 lavede Allan gaven som blev overraket til Dronning Margrethe.

Foruden leret har Allan store evner indenfor tegning og maling. han har i de seneste år lavet mange akvarel og gouache billeder som sælges som nummererede tryk, samt som postkort. Alt dette kan ses og eventuelt købes i galleriet i Skenkelsø.
Det er sådan et billede Allan har lavet til Snake City Jazzfestival 2022.

I dag arbejder og sælger Allan sine ting i et stort og velfungerende værksted og galleri smukt beliggende i det naturskønne Skenkelsø i Nordsjælland. Derudover afholder han udstillinger i kunstforeninger, firmaer og gallerier.
Alle er velkommen til at besøge galleriet i Skenkelsø. Se dagens åbningstid og meget andet på hjemmesiden: www.hytholmkeramik.dk

 

Kunstværket er sponseret til Snake City Jazzfestival
– og vil blive solgt på auktion til søndags-brunchen.
 
Vi siger tusinde tak til Allan for dette flotte maleri.